Kora:
5 belanaca
150gr. secera
100rg. gustina
50gr. brasna
1 kasicica praska za pecivo
4 kas. ulja
malo dobre vanile
Ulupajte penasto belanca sa secerom. Dodajte prosejano brasno, gustin i prasak za pecivo, zatim ulje i vanilu. Pecite na pek papiru dok se ne zarumeni na temperaturi od 170C.
Nadev
200gr. propecenih i oljustenih lesnika
1 soljica mleka
100gr. secera
150gr. putera
200gr. propecenih i oljustenih lesnika
1 soljica mleka
100gr. secera
150gr. putera
Za nadev, lesnike propecite desetak minuta u rerni,pa izrucite u krpu i protrljajte da se oljuste. Prohladite pa sitno sameljite. Mleko stavite da prokljuca sa secerom, pa umesajte lesnike. Prohladjenu masu sjedinite sa penasto umucenim puterom.
Za glazuru
200gr. cokolade
200ml. slatke pavlake (tekuce vrhnje)
Za grilijas
150gr. secera
Za grilijas, na tihoj vatri przite secer dok ne dobijete zlatno zutu glatku masu. Izlijte na podmascen tanjir i dobro ohladite pa usitnite u avanu.
Ispecenu koricu presecite na pola. Stavite nadev na obe korice, pa jednu dobro pospite grilijasom. Prekrijte drugom koricom, tako da nafilovana korica legne na grilijas.
Ispecenu koricu presecite na pola. Stavite nadev na obe korice, pa jednu dobro pospite grilijasom. Prekrijte drugom koricom, tako da nafilovana korica legne na grilijas.
Ohladite u frizideru oko sat vremena pa secite kockice.
Napravite glazuru od cokolade i pavlake, tako sto pavlaku ugrejete do kljucanja i prelijte preko cokolade. Ostavite par minuta da se otopi, pa promesajte dok ne dobijete glatku masu.
Svaku kockicu prelijte glazurom i ostavite da se ohladi.
Dekorisite usitnjenim grilijasom
prekrasni su....nikako da se usudim napraviti tako nesto!
ReplyDelete