Wednesday, January 14, 2009

Coko-nes torta















Za biskvit:
6 jaja
150gr. secera
150gr. mleka
200gr putera/margarina
6 kasika brasna
4 kasika kakaa
250gr. mlevenih oraha
1/2 kesice praska za pecivo

Za ganache:
250ml. slatke pavlake (tecnog vrhnja)
2 kasike putera
1 kasicica nes kafe
220gr. cokolade

Za kremu:
6 celih jaja
150gr. secera
1 kasicica nes kafe
200gr. cokolade
500ml. slatke pavlake (tecno vrhnje)

Priprema:
Ugrejte rernu na 175C.
Puter penasto umutite sa polovinom secera i zumancima. Dodajte mleko, samlevene orahe pomesane sa prosejanim brasnom, praskom za pecivom i kakaom. Belanca umutite u cvrst sneg sa drugom polovinom secera pa pazljivo umesajte u prethodnu masu.
Podelite ravnomerno u tri kalupai pecite.
Za ganache, ugrejte pavlaku sa puterom i nes kafom i pre nego prokljuca prelijte preko cokolade. Mesajte dok se cokolada ne otopi i ostavite na sobnoj temperaturi da se prohladi i ocvrsne.
Za kremu, jaja sa secerom i nes kafom kuvajte na pari dok ne postane kremasto, pa dodajte cokoladu. Prohladite.
Pavlaku ulupajte, pa pazljivo umesajte fil od jaja i cokolade.
Svaku koricu prvo premazite cokoladnim ganachom pa filom.
Dekorisite po zelji.
Torta je jako ukusna, nije tako slatka, i pogodna je za transport. Uzivajte :)

No comments:

Post a Comment