Saturday, September 19, 2009

Kod Branke i Mignonne u goste







































Na blog uglavnom stavljam svoje recepte i nikako da dodju na red oni oprobani recepti sa coolinarike u kojima vec duze vreme uzivamo.
Zaista je tesko izdvojiti par njih u moru dobrih.
Od svih recepata, mislim da najcesce radim Brankine i one od Mignonne. Kod Mignonne sam nasla sve one besprekorno napravljene slatkise koje dolaze iz mog Leskovca. Mnoge od njih sam bila u prilici da probam cesto dok smo bili kuci, dok su ostali za mene novi, ali na neki nacin karakteristicni za nas kraj.


Nasuprot tome, Branikini recepti su za mene bili nesto sasvim novo i bas zato su me i privukli da ih isprobam. Mnoge stvari koje sam od Branke naucila se u nasoj kuci nisu radile, ali sam zato njima bila totalno odusevljena i sada su to za nas vec nezamenljivi recepti bez kojih ne prodje ni jedna nedelja.


Ovog puta cu izdvojiti samo neke za koje imam sacuvane fotografije, mada ste mnoge Lanine recepte vec videli na ovoj stranici.
Juce su bili na tapetu Kroasani od Mignonne.




































Vec je suvisno reci da su bili savrseni. Najcesce sam spremala zrna kafe, jer ih obozavamo. Tokom leta sam isprobavala jos par recepata, i jako mi je zao sto zbog guzve oko raspusta i gomile dece nisam stigla da ih slikam.
Svi su bili fantasticni.

Tortica za jednu bebu je radjena po Minjoncicinom receptu za patofnice :))))



















Brankine raviole sam pravila vec puno puta. U pocetku su mislila da je napraviti ih jako komplikovano, trebalo je napraviti testo, razvaljati,seci...Ali je zato rezultat fantastican. Testo je jako fino a najcesce sam ih punila rikotom i spanacem ili sirom i prsutom.







































Pappardelle su divne, samo nikako nisam mogla da pronadjem link koji vodi do recepta. Mislim da je bio kod Branke na blogu, pa moram da je zamolim da nam pomogne kada bude svratila.
Inace, pappardelle savreseno idu uz bogata jela sa puno sosa i jela od divljaci.















Labneh je bio prava atrakcija na cooliki i mislim nema nekog ko ih nije isprobao. Recept je originalno od Monsoon ali ga je Branka podelila sa nama, pa zato uvek ove kremaste loptice vezujem za nju.
Jako su dekorativne i ukusne.































Da ne zaboravim da spomenem i njoke.
Za mene takodje novina. Kupila sam ih par puta, ali nisam bila odusevljena jer nisu imale puno ukusa i bile su pomalo gumenaste.
Svi su koji su isprobali Brankin recept su bili odusevljeni jer su bile jako lagane i pahuljaste, cista suprotnost onome sto sam ja dobila nakon kuvanja njoki iz supermarketa. Medjutim, ovaj recept je bio nesto potpuno drugacije. Jako su nam se svidele.








































Nadam se da cete naci malo vremena da isprobate barem neki od ovih recepata, a ja samo mogu da se jos jednom zahvalim Mignonne i Branki jer su ono sto znaju podelile sa nama.

14 comments:

  1. Draga Ljiljo,
    ti si stvarno odlicna reklama, ne samo za mene vec za svakoga.
    Tvoje slicice govore milione jezika,
    savrseno, savrseno, savrseno.
    Mignonne je majstorica prve klase, bas kao i ti,
    a za sebe nisam mislila nikada da sam na nekoga toliko utjecala toliko svojim receptima i nikada mi nije palo na pamet da bih se mogla sa vama mjeriti.
    Drago mi je , jako drago.
    Ti znas sto ja mislim i o tebi i tvojoj kuhinji,
    tako mi je drago da smo se upoznale i da dijelimo puno vise nego virtualno prijateljstvo,
    Ti si mi nesto posebno , tako si njezna i fina bas kao i tvoji uradci koje nam pokazivas,
    a svaka minuta price sa tobom mi pruza ogromno zadovoljstvo.
    Hvala ti na lijepim rijecima,
    hvala sto si probala puno mojih recepata,
    hvala ti na povjerenju.
    Drago mi je da se poznajemo makar putem telefona, a nadam se jedan dan kada budes isla u posjetu svojoj mami da ces naci bar par dana za mene.
    Veliki hvala jos jednom ;))

    ReplyDelete
  2. Zaboravih napisat,
    link za pappardelle je ovdje
    http://neretvanskanostalgija.blogspot.com/2009/01/pasta-riza-i-srnetina.html
    ja sam ih radila sa srnetinom i stvarno su bile odlicne.

    ReplyDelete
  3. Your pictures are just perfect, and your post is so nice :) Best regards!

    ReplyDelete
  4. Savršeno i predobro sve izgleda..sjećam se ovih sličica,tko bi ih zaboravio!?..

    ReplyDelete
  5. jako dobro znam koliko su dobri kroasani od mignnone jer sam ih i ja pravila... stvarno su savršeni :) a ovi brankini recepti koje si isprobali su ti svi predobro ispali... moram probati ove pappardelle... prekrasno si ih slikala :)

    ReplyDelete
  6. ti si prava profesionalka.:)
    slike su ti super a papica na njima jos bolja.
    branka cuvaj se, ovo ti je ozibljna konkurencija...:)))))

    ReplyDelete
  7. jako mi je drago da si opet pocela objavljivati postove sa ovim predivnim izvedbama i slikama. sve je uvijek tako besprijekorno i majstorski napravljeno...ne mogu se odluciti koja mi je fotka ljepsa jer su sve prekrasne i u tvom profinjenom stilu. svaka cast!!!

    ReplyDelete
  8. Ljiljo,
    ne znam da li si razmisljala da se prikljucis kuvarigricama, ovog meseca istrazujemo Brankih blog i njene recepte, pa posto si ti vec neke isprobala mozes, ako hoces, da sa njima ucestvujes u igri. Igra je samo radi igre, ako te zainteresuje pogledaj pravila ovde.
    Pozdravi!

    p.s. slike su ti fenomenalne!

    ReplyDelete
  9. Fotke su fenomenalne...a sve što si spravila, vjerujem jaaaako fino!

    ReplyDelete
  10. I can't see a beautiful pic of a croisant and ignore the recipe!
    Everything looks delicious!

    ReplyDelete
  11. Volim mnogo i Brankine i recepte od Mignonne. Super si recepte izabrala!

    ReplyDelete
  12. Ja bih i kod Branke i kod Mignonne, ali i kod tebe u goste jer i u svim trim izvedbama sve izgleda fino:)

    ReplyDelete