Fin kolac koji zasluzuje malo bolju sliku. Pravila sam ga sa neoljustenim bademima, pa je ispao dosta taman od onog kakav obicno bude kada se radi sa oljustenim bademima. Donja korica je od prhkog testa, premazana dzemom i finim nadevom od kokosa, badema i grozdjica.
Prhko testo:
150gr. putera/margarina
4 kas. secera
250gr. brasna
100gr. mlevenih badema ili oraha
malo naribane limunove i narandzine korice
Nadev od dzema:
par kasika dzema od kajsije za premazivanje
Nadev sa kokosom
110gr. putera
7 kas secera
50 gr. kokosa
100gr. badema ili oraha
1 kasicica praska za pecivo
150gr. suvog grozdja
4 cela jaja
Priprema:
Za prhko testo omeksali puter umutite sa secerom pa dodajte ostale suve sastojke. Razvaljajte na dno tave, najbolje je da ispritiskate rukama i zagladite kasikom.
Rernu ugrejte na 150C, testo izbockajte viljuskom i pecite 25-30 min. dok se ne pocne da se rumeni. Ohladite pa premazite dzemom.
Povecajte temperaturu na 190C.
Pripremite nadev od kokosa. Puter i secer penasto umutite i dodajte jedno po jedno jaje. Umesajte kokos, bademe, prasak za pecivo i suvo grozdje. Prelijte preko prhkog testa koje ste premazali dzemom i pecite jos jednom 25-30min. Nadev ce malo narasti ali ce biti mekan. Ocvrsnuce tokom hladjenja pa vodite racuna da ne prepecete. Ostavite da se dobro ohladi, secite snite i pospite prah secerom.
No comments:
Post a Comment