Dugo me nije bilo na blogu, nikad dosta vremena. Bilo bi lepo da ponekad dan traje par sati duze...Treba podeliti i nagradice, staviti nove slike i uraditi jos gomilu stvari kod kuce.
Cele nedelje sam pravila sitne kolace i jednu povecu tortu, a evo me i danas u kuhinji sa finim pralinama.
Tortu sam jedva uspela da slikam, jer nam je vreme jako lose. Vec danima temperature ne prelaze 15 stepeni, tmurno je i oblacno. Tanjir sa kolacima je lako izneti na terasu i skljocnuti par puta. Torta je bila pozamasna, teska, a stalak ne bas previse stabilan za tortu precnika 36-37cm pa sam od setanja sa njom i trazenja najprikladnijeg mesta u stanu odustala.
Sa slikanjem sitnih kolaca je bilo malo lakse izaci na kraj.
Zrna kafe od Mignonne sam vec puno puta do sada radila. Kao i svi njeni recepti i ovaj je bez greske. Zrna su ukusna, lepa i efektna a priprema jedostavna i brza.
Vitirenine kokos kuglice sa belom cokoladom su mi se puno svidele. Kao male snezne grudvice neodoljivog ukusa.
Korpice sa visnjama su jos jedan lep recept od Mignonne. Cokoladna krema za moje korpice sa visnjama se kuva sa jajima na pari pa uzme malo vise vremena. Ovo je dosta slicno, samo priprema traje dosta krace.
Jedino nisam imala dovoljno vremena da napravim male tresnjice, ali su korpice i bez njih jako lepe i elegantne.
Recept koji me je posebno odusevio su skoljkice od Pavlovske.
Ne samo da divno izgledaju, pravi mali dragulj na tanjiru, vec su i zaista preukusne. Krema je jako fina, divno glatka i bogata. Jedina izmena, ili bolje receno dodatak kremi bile su par kapi narandzinog ulja i dasak karanfilica i cimeta. Cimet inace ne volim bas puno, ali ovde se tek jedva oseti. U kombinaciji sa karanfilicem i narandzom, od kojih ni jedna nije preovladavala previse, predstavlja savrsen mali zalogaj.