Obozavam Brankine recepte a posebno njen danish pastry. Kada je za ovomesecnu igru Kuvarijacija odabran njen recept, vec sam imala spremne fotke, posto Brankine kroasane pravim jako cesto. Obicno zamesim duplu dozu, jednu ispecem odmah, drugu zamrznem. Kada mi zatreba, najcesce vikendom, preko noci odmrznem testo u frizideru, ujutru samo uvijem kroasane, pustim da narastu i ispecem.
Uz kafu i namaze, savrsen dorucak.
Iako sam odusevljena ovim receptom, isprobam i po koji novi kada naletim na njega, mada, moram da priznam, do sada ni jedan nije bio bolji. Nedavno sam napravila danish po receptu iz knjige The secrets of baking ali nije bio ni blizu Brankinom. Testo nije bilo tako pahuljasto kao ovo. Brankin recept najvise podseca na laminated brioche, prekrasno je mekano i bogato i to je ono sto me je odusevilo.
U knjizi sam procitala nesto jako zanimljivo sto do sada nisam znala. U danish pastry se gotovo uvek dodaje kardamom. Dodala sam ga jednom Brankinom receptu uz naribanu narandzinu koricu i vanilu i svidelo mi se, bilo je jako mirisljavo. Bude jako fino u slatkoj varijanti promene radi.
Jedino sto sam jos dodavala svaki put je po kasicica soli, jer mi testo tako bude ukusnije i bolje pase uz slanu verziju.
Branka, hvala za jos jedan savrsen recept :)
Jedino sto sam jos dodavala svaki put je po kasicica soli, jer mi testo tako bude ukusnije i bolje pase uz slanu verziju.
Branka, hvala za jos jedan savrsen recept :)
For the recipe, please visit Branka's blog.