Ovo je klasican americki desert. Par puta sam je probala i testo kojim se oblaze kalup je obicno bilo isuvise tvrdo i ne bas ukusno. Limun jako volim, ali opet, krema mi se retko kad svidela. Onda sam pronasla ovaj recept koji je po meni laganiji a u isto vreme bogatiji. Korica se radi sa keksom i puterom, kao za cheesecake, a krema je sa kondenzovanim mlekom, zumancima, limunovim sokom i koricom. Desert je lagan i osvezavajuci pa je idealan za leto.
Za koricu
200 gr. samlevenog keksa
50 gr. putera
Za zuti deo
1 konzerva kondenzovanog mleka ( 400 gr. )
4 zumanca
3 limuna sok i naribana korica
200 gr. samlevenog keksa
50 gr. putera
Za zuti deo
1 konzerva kondenzovanog mleka ( 400 gr. )
4 zumanca
3 limuna sok i naribana korica
Za sneg
4 belanca
50 gr. secera
1 kasicica vanile
Priprema
Ugrejte rernu na 170C.
Sameljite keks i pomesajte sa otopljenim puterom. Pritisnite o dno i ivice kalupa precnika 20 cm.
U kondenzovano mleko dodajte naribanu limunovu koricu, sok od limuna i zumanca pa umutite.
Belanca ulupajte u cvrst sneg sa secerom. Dodajte kasicicu vanile.
Preko mrvica sipajte zuti deo, pa preko njega sneg od belanaca. Pecite 30 min.
Ohladjenu secite valaznim nozem.
4 belanca
50 gr. secera
1 kasicica vanile
Priprema
Ugrejte rernu na 170C.
Sameljite keks i pomesajte sa otopljenim puterom. Pritisnite o dno i ivice kalupa precnika 20 cm.
U kondenzovano mleko dodajte naribanu limunovu koricu, sok od limuna i zumanca pa umutite.
Belanca ulupajte u cvrst sneg sa secerom. Dodajte kasicicu vanile.
Preko mrvica sipajte zuti deo, pa preko njega sneg od belanaca. Pecite 30 min.
Ohladjenu secite valaznim nozem.
jaoooo..prekrasno! imam sličan recept..samo sam kremom od čokolade je, a ne limuna..ovo mora da je dobro..:D
ReplyDeleteBas sam pre neki dan pravila slican kolac. Iskreno, iznenadila sam se koliko mi se svideo. Stalno sam bezala od limun tartova i sl, jer mi se cinilo da mi se nece svideti.
ReplyDelete