Obozavam dulce de leche. Slucajno smo ga otkrili jednom u prodavnici kada smo ovde dosli. Kako sam samo bila odusevljena kada sam otvorila konzervu i probala. Svasta moze sa njim da se radi, razne kreme za torte i kolace. U ovoj kombinaciji sa cokoladom mi se bas puno svideo.
Za koricu
200gr. samlevenih keksica
100gr. putera
200gr. dulce de leche
2 kasike kakaa
Za mus
250gr. cokolade
5 jaja
2 kasike secera
Za koricu kekse sameljite, ja sam koristila plazmu, pa dodajte otopljeni puter pomesan sa 2 kasike kakaa. Dobro izmesajte pa utisnite o dno i stranice kalupa od 20cm. Preporucujem vam kalup koje se otvara, jer cete u protivnom jako tesko vaditi isecene snite. Stavite u frizider da ocvrsne, pa pripremite mus.
Cokoladu otopite na pari i ostavite da se prohladi.
Belanca umutite u cvrst sneg postepeno dodavajuci 2 kas. secera, dodajte zumanca, lagano promesajte pa umesajte prohladjenu cokoladu. Mesajte lagano, da se krema ne bi splasnula.
U kalup sa mrvicama dodajte dulce de leche, kasikom poravnajte i ulijte mus pa ostavite da se hladi u frizideru2-3 sata.
Ovo sam radila i mogu rec da je ovo cisto savrsenstvo :))
ReplyDeleteHvala Branka :)
ReplyDeleteJedno pitanje:
ReplyDeleteDa li treba umutiti zumanca prije nego sto se dodaju u smjesu?
Hvala
Zumanca ne morate mutiti, samo ih dodajte u belanca i lagano promesajte :))
ReplyDeleteHvala, izgleda bozanstveno, uostalom kao i sve ostalo sto sam vidjela kod vas. :))
ReplyDeletePravila sam ga pre dve godine, pa opet sad za Uskrs... Divan kolač-tortica, samo se topi u ustima i klizi niz grlo! Hvala ti na receptu, biće reprize :)))
ReplyDeleteslikice su ovde: http://gagasrce.blogspot.com/2014/04/godiva.html
E pa super. To je stvarno jednostavan i bogat kolac. Bas mi je drago da si ga vise puta pravila. Hvala Gago :)
Delete