Jako fina torta. Bez kreme, ali zato puna narandzine korice, grozdjica, natopljena rumom i prelivena cokoladom. Ako imate vec pripremljen arancini, ova torta je gotova za cas posla. Kada sam je poslednji put pravila, omaklo mi se duplo vise ruma od kolicine koja je u receptu, nekako sam bila pobrkla mere. Deca je nisu mogla jesti, ali smo zato mi maksimalno uzivali :) Gosti su nam otisli poprilicno veseli :)
Za tortu
9 jaja
9 kasika secera
1 narandze uspilovana korica
200gr. suvog grozdja
250gr. mlevenih oraha
60gr. prezle
9 jaja
9 kasika secera
1 narandze uspilovana korica
200gr. suvog grozdja
250gr. mlevenih oraha
60gr. prezle
Belanca ulupajte sa secerom, pazljivo umesajte zumanca, zatim orahe sa prezlom, suvim grozdjem i uspilovanom narandzinom koricom. Pecite pa vrucu ispecenu tortu prelite hladnim sirupom.
Za sirup
1 solja od 250gr. secera
1 solja vode
100ml. ruma
Za sirup
1 solja od 250gr. secera
1 solja vode
100ml. ruma
Za glazuru
100 gr. gorke cokolade
100 ml. slatke pavlake
100 gr. gorke cokolade
100 ml. slatke pavlake
Za glazuru, ugrejte pavlaku pa pre nego sto prokljuca dodajte useckanu cokoladu. Prelijte preko torte i dekorisite po zelji.
Obozavam Vase recepte.
ReplyDeleteTorta mi se sviđa zbog finih sastojaka i zato što nema kreme.
Jedino ne razumijem što znači 1 narandze uspilovana korica. Molila bih Vas za pojasnjenje.
Hvala i svako dobro Vam zelim
Biba
Evo, povezala sam sastojke. Radi se o kandiranim narančama. Vidim da ima i recept koji mi je u brzini promakao.
ReplyDeleteSvejedno hvala.
Uporno trazim Vas recept za Zarbo tortu (postojala je i fantasticna fotka), ali ga ne mogu naci.
Pozdrav, Biba
Hvala Biba, drago mi je da ste pronasli, izvinite za zabunu.
ReplyDeleteZa zerbo tortu mogu da vam preporucim tortu od Mignonne. Recepti su nam jako slicni. Nadam se da vam to makar malo pomogne :)
Puno vas pozdravljam :)
http://www.coolinarika.com/recept/zerbo-torta/
Hvala Vam puno.
ReplyDeleteVaše sjajne fotografije vrhunski napravljenih slastica su nešto nenadmašno.
Od srca Vam želim svako dobro
Biba
Oprostite, molim Vas ako biste bili ljubazni da pojasnite, kako kandirate ove kolutove naranđe i lješnjake? Nisam dobro ukapirala...
ReplyDeleteRecept za kandiranu narandzu imate ovde:
ReplyDeletehttp://finebaking.blogspot.com/2009/01/candied-orange-slices_4018.html
A za lesnike, svaki nabodete na cackalicu i provucete kroz przeni secer. Nadam se da sam vam pomogla, oprostite sto kasnim sa odgovorom.
Puno vas pozdravljam :)