Opet truffles, ovog puta sa kafom. U sustini, moze se napraviti bezbroj ukusa i ja sam resila da mnoge od njih isprobam. Ovaj mi je bio najdrazi. Klasicna, fina kombinacija kafe i cokolade.
Sastojci
250ml. slatke pavlake
3 kas. espresso kafe
450gr. mlecne cokolade
250ml. slatke pavlake
3 kas. espresso kafe
450gr. mlecne cokolade
Za glazuru
100gr.cokolade
2 kasikeulja
ili
30gr. naribane bele cokolade
2 kas. kakaa
Ugrejte slatku pavlaku sa kafom dok ne dodje do tacke kljucanja. Sklonite sa vatre i ostavite desetak minuta. Ponovo malo ugrejte i dodajte naseckanu cokoladu.
Lagano mesajte dok se ne otopi pa ostavite preko noci u frizideru da se dobro stegne.
Sutradan pravite loptice i prelivajte glazurom od cokolade, ili umesto glazure krupno naribajte belu cokoladu, pomesajte sa kakaom i u to valjajte loptice.
No comments:
Post a Comment