Monday, December 22, 2008
Prhke bombice sa visnjom ( Cherry bonbon cookies)
Please scroll down for english :)
Ovo je jedan stari recept za prhke bombice sa pravim iznenadjenjem u sredini. Napravite ih dan ranije i topice se u ustima…
Sastojci:
110gr. putera
100gr. secera
2 kas. soka od limuna
naribana limunova korica
220gr. brasna
30-ak maraskino visnjica
malo vanile
Omekasli puter umutite sa secerom, vanilom, limunovim sokom i naribanom limunovom koricom. Dodajte brasno i kratko mutite dok se masa ne sjedini.
Napravite 30 malih loptica, svaku rastanjite na dlanu, stavite dobro ocedjenu visnju i formirajte lopticu.
Dok se loptice peku napravite glazuru.
Za glazuru:
100gr. secera u prahu
1 kas. ulja
2 kas. soka od visanja
Pomesajte prah secer sa uljem i sokom od visanja, prema potrebi mozete dodati jos malo soka.
Pecite na 160C ne duze od 20 min. Ohladite i svaku lopticu prelijte glazurom.
Kada se ispeku, budu jako hrskave, ali ako ih pripremite dan ranije i ostavite u kutiji da odstoje, topice se u ustima.
***********************************************************************
( Cherry bonbon cookies)
1/2 cup butter, softened
3/4 cup confectioners sugar
2 tablespoons lemon juice
1 teaspoon grated lemon zest
1 teaspoon vanilla
1-1/2 cups flour
30 maraschino cherries
In a large mixing bowl, cream butter and sugar until light and fluffy. Add lemon juice, lemon zest and vanilla. Gradually add flour to the creamed mixture.
Divide dough into 24 portions; shape each portion around a cherry, forming a ball. Place on parchment paper. Bake at 160C/350F for 18-20 min. Remove to wire racks to cool.
Glaze:
1 cup confectioners sugar
1 tablespoon vegetable oil
2 tablespoons maraschino cherry juice
For glaze, combine the sugar, oil and cherry juice until smooth. Drizzle over cookies.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Draga Ljilja, znam da više nisi aktivna na blogu ali ako pratiš komentare pozovam te da pogledaš kako su kod mene ispale ove predobre prhke bombice sa višnjama. Oduševljena sam receptom,jako su ukusne, baš divne.
ReplyDeleteLijepo te pozdravljam !
Branka
http://homemadebyb.blogspot.com/2011/07/prhke-bombice-sa-visnjama-i-likeri-od.htmlptom,