Friday, January 15, 2010

Bombice sa suvim sljivama / prune truffles

















Please scroll down for english :)

Evo zdrave verzije slatkisa koji se napravi za tren a jako je ukusan. Ako ste nekada probali suve sljive i cokoladu znacete zasto sam odusevljena :)

Potrebno vam je:
300 gr. suvih sljiva, 100 gr. otopljene cokolade, 100 gr. oraha, 2 kasike ruma.

Suve sljive iseckajte i poprskajte rumom pa ostavite da malo odstoje pa ih izmiksajte u blenderu. Ako su tvrde, dodajte jos malo ruma, ovde su jako mekane pa ga i ne treba puno dodavati. Orahe iseckajte, cokoladu otopite. Pomesajte sve sastojke i oblikujte bombice.
Za glazuru na pari otopite 100 gr. cokolade 3 kasike ulja pa prelivajte svaku bombicu. Mozete i poprskati sa malo mlecne cokolade da dobijete straftice.

***************************************************

Prune truffles
















Prune truffles


300 gr. prunes, 100 gr. melted chocolate, 100 gr. chopped walnuts, 2 tablespoons rum.

Chop prunes and mix with rum. Let it rest for a while; 30min. Chop them in food processor.
Mix it with melted chocolate and chopped walnuts. Shape truffles and cover them with 100 gr. melted chocolate mixed with 3 tablespoons of oil.


47 comments:

  1. Fotkice su preslatke, veoma nezne...i ovi cvetici tako divno isticu bombice!;))) psst, ovu poslednju sam ti poruckala...;)))

    ReplyDelete
  2. Merci beaucoup :))
    Lana, Majo, hvala :)) :))

    ReplyDelete
  3. predivne fotkice, a bombice su savrsene, nema im mane:)))

    ReplyDelete
  4. izgledaju potpuno carobno... prelepo...

    ReplyDelete
  5. Jako lepo izgledaju,videla sam sličan recept sa urmama,i bas mi se dopada ovaj način pripreme!

    ReplyDelete
  6. Meni su famozne, pogotovo što volim suhe šljive!

    ReplyDelete
  7. Aici e mina de artist sau de profesionist!

    Lucrezi Esti cofetar?

    Absolut minunate!

    ReplyDelete
  8. E pa meni je ovo san snova. obozavam sve sa suvim sljivama. ovo ce se kod mene praviti zasigurno :-)

    ReplyDelete
  9. Hvala, hvala. Super su jer se brzo prave i ne mogu da omanu :)))
    Mariana, thank you :)))

    ReplyDelete
  10. Ljiljo izgledaju kao iz najbolje belgijske čokolaterije. Stvarno su predivne

    ReplyDelete
  11. oh..beautiful pics!! the Prune truffles
    look so tempting!

    ReplyDelete
  12. ne znam kako uspijevaš napraviti nešto ovako savršeno uredno i prekrasno... ma preoduševljena sam :)

    ReplyDelete
  13. Thank you QIS :)))
    Hvala Josipa :))

    ReplyDelete
  14. Pozdravcic!!!!!:))
    http://ruza123.coolinarika.com/slike/prikazi/270362

    ReplyDelete
  15. ovo je stvarno jednostavno i prefino, volim šljive i ovakve kombinacije sa šljivama. A kako ti samo ispadnu ovako savršeno lijepe, zbilja si majstor !!

    ReplyDelete
  16. Ljija, everything you bake looks professional! You could open a bakery in Paris!

    ReplyDelete
  17. Ostajem bez komentara, divni kolacici i tako nezna fotografija

    ReplyDelete
  18. Mirjana, hvala ti sto si ih napravila :)) Odusevila sam se kada sam videla tvoje slicice, izgledaju savrseno :)))
    Tadeja, Svetlana, Branka, hvala :)))
    Dragana, thank you so much. I cant get your strudel out of my mind. I am coming back just to look at it :))

    ReplyDelete
  19. Beautiful photos and what a unique idea for truffles! How did you like them?

    ReplyDelete
  20. I love them. After orange and chocolate, this is my favorite flavor combination, a heavenly partnership. They are very elegant on the outside, and rustic inside. Instead of rum, you can use armagnac, which is real clasic with prunes :))

    ReplyDelete
  21. Pozdrav Ljilja,

    Fantastičan stvaranje. Čisto savršenstvo. Kompliment

    Pozdrav Jakov

    ReplyDelete
  22. Ne mogu da smislim komentar koji bi bio dostojan ovoga... prosto savrseno!

    ReplyDelete
  23. Predivne su stavrno, već dugo nisam vidjela tvojih ruku djela i baš mi fali. FF

    ReplyDelete
  24. Ovo je savršeno već sam se zaželila tvojih receptića i sličica, dugo ih nisam vidjela, kraaasno. FF

    ReplyDelete
  25. Bombice su divne! Zanima me samo ako moze odgovor, koliko se bombica dobije od ove kolicine?

    ReplyDelete
  26. Moram da ti se izvinim, jer se stvarno ne secam koliko ih ispadne. Duze ih vec nisam pravila, pa sam zaboravila, ali mislim da ih ne bude bas puno, posto ovo nije bas neka velika mera sastojaka.

    ReplyDelete
  27. Na koji nacin uspevas da ti glazura bude tako lepo rasporedjena po celoj kuglici. Meni je dolazila na pola. Prelivala sam kasikom i mlecnom cokoladom. Nekako mi je bila debela, cini mi se.

    ReplyDelete
  28. Cokolada mora biti dobro otopljena, i tada bude dosta tecna, ulje joj u tome pomaze. Svaku kuglicu stavim na viljusku, prelivam kasikom ostavim da se osusi na resetkici. Tako visak otkaplje. Dosta zavisi i od kvaliteta cokolade, ali meni su se prelivale bez problema, u prilicno tankom sloju.
    Kada se osuse, u spric sa nastavkom br. 1 ili 2 stavim otopljenu mlecnu cokoladu i zustrim pokretima pravim linije neposredno iznad kuglica. Ako se to radi na svakoj kuglici pojedinacno, straftice nece biti ovako prave.
    Ne znam koliko sam ti pomogla, ako imas jos neko pitanje, slobodno se javi. Sorry sto kasnim sa odgovorom :)

    ReplyDelete
  29. jako sam srećna što sam našla tvoj blog.pratila sam te na coolki .... i od tada do sada nisam ništa znala o tebi.divno je što imaš svoju stranu gdje se možemo družiti i dalje diviti tvojim savršenstvima.

    ove kuglice moram probati da bi ih pravila za slavu,inače kombinacija čokolade i šljiva je extra.

    i ja sam počela raditi na svom blogu,i tek sam na početku.ima tako lijepo urađenih i ukrašenih blogova da ovaj moj je jako skroman.ali je moj ;-)

    veliki pozz od Danke !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Danka, bas mi je drago da si tu :))
      Sljive i cokoladu i ja jako volim. Uzivaj u svom blogu, i ne brini, svaki pocetak je tezak. Treba malo vremena dok se covek snadje i napravi sve kako treba. I ja bi jos mogla da poradim na mom, dugo ni nisam bila aktivna, 3 godine, pa sam malo ispala iz stosa :)
      Nadam se da cemo se sada vidjati cesce.
      Puno te pozdravljam :*

      Delete
  30. Oduševljena sam ovim bombicama, brzinom svetlosti su nestale, morala sam praviti još jednu meru. Nisam ih glazirala čokoladom, samo sam uvaljala u prah šećer, verujem da su sa čokoladom još finije, biće prilike da se proba. Hvala ti na ovom super receptu!
    http://my-magic-cuisine.blogspot.com/2014/01/ljiljine-bombice-sa-suvim-sljivama.html

    ReplyDelete
  31. Boby, hvala ti puno sto si isprobala recept i javila utiske. Bas se radujem da si ih za tako kratko vreme vec dva puta pravila, od toga stvarno nema veceg komplimenta.
    Puno te pozdravljam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tebi, stvarno su super! Biće ponovljene sigurno! ;*

      Delete
  32. Boby me dovede do ovog recepta, moraću da ih isprobam a tvoje bombice izgledaju fantastično, kao i uvek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Zorice. Jednostavne su i ukusne, meni jedan od drazih recepata :)

      Delete
  33. Isprobane i zaista su fantastične.Slike su na Coolinarici. Od srca ti hvala.

    ReplyDelete
  34. Ljiljče, isprobane i pojedene sa oduševljenjem! Jednostavni sastojci, a vrhunski kolačić! Hvala ti za recept! Slikice su ovde: http://gagasrce.blogspot.com/2014/04/godiva.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gagulence, hvala ti, bas se radujem da ti se svidjaju :)

      Delete