Tuesday, September 15, 2009
Raznjici u persijskoj marinadi
Ova marinada nam definitivno obelezi svako leto, kada je idealna prilika da se gotovo svakog dana rostilja. Raznjice posebno volimo, jer osim sto se brzo ispeku, varijacije koje su sa njima moguce, cine da nam skoro nikad ne dosade.
Uz razne priloge i salate, kojih tokom leta ima u izobilju, za mene predstavljaju savrsen i brzo pripremljen obrok.
Za receptom sam dugo tragala, nakon sto sam raznjice probala vise puta u mom omiljenom persijskom restoranu. Meso je uvek bilo savrseno socno, mirisno i mekano a vlasnik restorana sigurno ne bi bas bio voljan da oda svoju tajnu, pa sam spas potrazila u nasoj lokalnoj biblioteci. U jednoj od knjiga presijske kuhinje sam je pronasla.
Njena jednostavnost me je iznenadila, ali i obradovala, jer ne volim isuvise komplikovane recepte sa gomilom sastojaka. Marinada moze da vam posluzi i kao baza, a zacine sami odaberite, tako da svaki put dobijete nesto novo sto ce najvise odgovarati vasem ukusu.
Potrebno vam je:
1-2 glavice naribanog crnog luka
1 cen belog luka
soljica maslinovog ulja (oko 75ml.)
soka od pola limuna
i soli i bibera po ukusu
Sve sastojke pomesajte i time dobro prelijte komadice mesa. Vazno je da dobro promesate i da meso bude potpuno pokriveno marinadom. Ostavite da prenoci u frizideru i sutradan je meso spremno za rostilj. Moj savet je da ne prepecete, jer ce se meso osusiti i nece biti tako socno.
Posluzite uz pirinac i grcku salatu.
Prijatno :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
obozavam raznjice, a ova marinada je savrsena! jednostavna a fina, a raznjici jako privlace:))
ReplyDeleteSuper mi je ta marinada,a slika mi otvara apetit..Sad sam gladna!;)
ReplyDeleteHvala :)
ReplyDeleteOvo je stvarno jako jednostavno i ukusno. Po tome kako izgldaju na tvojim fotkama, mmmm...njami!
ReplyDeleteI ja volim ovakve stvari, stvarno jednostavne a lijepe i super ukusne.
ReplyDeleteBas krasno izgledaju :)
odlična marinada i sigurna sam da je meso s njom super... još i na roštilju :) ma savršeno!
ReplyDeleteUf uf odlicno! Ja raznjice stalno pravim, cak i zimi na terasi :) Probam ove sto pre obecavam :)
ReplyDelete