Friday, March 27, 2009
Chocolate chip cookies
Please scroll down for english :)
Cookies i ja do sada nismo imali srece. Kad god sam ih ranije pravila, nisu ispadali dobro. Bilo je i cudno i smesno jer sam mogla da napravim bilo koji kolac ili tortu a ove keksice nikako. Sada su konacno onakvi kakvi trebaju da budu i otkrila sam par gresaka koje sam uporno ponavljala. Puter mi je ranije bio mnogo meksi nego sada a i uvek sam ih duze pekla od onog sto je pisalo, jer su bili tako mekani kada ih izvadim iz rerne. Vratila bi ih, ali su zato bili prepeceni, tvrdi i ronili su se. Sada sam ih ostavila mekane i kada su se ohladili bili su savseni.
170 gr. putera
140 gr. smedjeg secera
140 gr. obicnog secera
2 cela jaja
2 kasicice dobre vanile
310 gr. brasna
1 kasicica sode bikarbone
250 gr. cokoladnih kapljica
Rernu ugrejte na 175C. Puter izvadite iz frizidera pola sata pre pripreme i umutite sa secerom i vanilom.
Mutite par minuta dok ne dobijete finu kremastu masu, pa dodajte jedno po jedno jaje. Umesajte prosejano brasno sa sodom bikarbonom. Kada se testo ujednaci dodajte cokoladne kapljice. Kasikom za sladoled stavljajte gomilice testa na pek papiru i ohladite pre pecenja u frizideru tridesetak minuta.
Pecite 10-14 minuta. Kolacici ce biti gotovi kada im se ivica blago zazalti.
Kada ih izvadite iz rerne bice mekani, samo ih ostavite na plehu da se prohlade, za to vreme ce ocvrsnuti.
Ingredients:
170 gr. butter
140 gr. sugar
140 gr. brown sugar
2 eggs
2 teaspoons vanilla
310 gr. flour
1 teaspoon baking soda
250 gr. chocolate chips
Preheat the oven to 175C/350F.
Line two baking sheets with parchment paper. Set aside.
In the bowl of your electric mixer (or with a hand mixer), cream the butter. Add the white and brown sugars and beat until fluffy (about 2 minutes). Beat in eggs, one at a time, making sure to beat well after each addition. Add the vanilla and beat until incorporated.
Add the dry ingredients to the egg mixture and beat until incorporated, adding the chocolate chips about half way through mixing.
Using ice cream scoop make cookies on the prepared baking sheets.
Cover and refrigerate until firm (about 30 minutes).
Bake about 10-14 minutes, or until golden brown around the edges. Cool completely on wire rack.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
predivni su :)
ReplyDeletepredivni su!
ReplyDeleteIzgledaju savrseno,samo me zanima da li ide tecna vanila i sta su cokoladne kapljice:)
ReplyDeleteNatasa, ja sam stavljala tecnu vanilu, ako je nemas, slobodno stavi dve kesice vanil secera :)
ReplyDeleteCokoladne kapljice su komadici cokolade napravljeni u vidu kapljica. Dodat im je stabilizator, tako da se tokom pecenja ne razliju, vec ostanu u testu u vidu istopljenih komadica. Ako ne mozes da ih nadjes, stavi izlomljene komadice cokolade, probala sam jednom i bilo je ok :))