Friday, March 13, 2009

Korpice od badema i cokolade















Te veceri kada sam ih pravila sam se dobro izigrala gum paste masom praveci cvetice. Budu one slatke i bez ikakve dekoracije, ali tada me je bas bilo uhvatilo, pa su bile zrtva.
Testo je fino i prhko a nadev od badema mi je bio jako interesantan, jer na takve stvari ranije nisam naisla. Ispostavilo se da je jako fino i moracu da nadjem nacin da ga ubacim u jos neki recept.



Prhko testo
100 gr. samlevenih badema
100 gr. secera u prahu
150 gr. brasna
2 kas. kakao
130 gr. putera
1 celo jaje


Izmesajte suve sastojke. Dodajte hladan puter i prstima ga utrljajte u brasno. Dodajte jaje, promesajte, uvaljajte u disk, uvijte u kesu i ostavite u frizider da odstoji 2 sata.
Razvijte testo, na 3-4mm debljine, casom vadite krugove. Utisnite ih u manji kalup za mafine, izbockajte viljuskom, stavite u zamrzivac jos 20min.



Krema od badema
200gr. samlevenih badema
70gr. putera
100gr. secera u prahu
1 vece jaje


Cokoladna krema


200gr. cokolade
250gr. slatke pavlake
50gr. putera


Za krem od badema, fino sameljite bademe. Umutite puter, dodajte secer i mutite jos malo. Dodajte bademe, jaje i jos malo mutite. Krem od badema stavite kasicicom na dno svake ohladjene korpice. Pecite na 190C.


Za cokoladno punjenje, usitnite cokoladu. Stavite pavlaku da na trenutak provri, prelijte preko cokolade. Ostavite da se prohladi, pa umesajte omeksali puter.
Cokoladnu masom dopunite korpice i ostavite da se ohlade.

7 comments:

  1. I don't understant your language,I don't know where are you from, but I admire your pictures and I LOVE each and every one of them.Congratulations!

    ReplyDelete
  2. Thank you a lot Nina.
    Language is Serbian. I'll try to make English version as soon as I get a chance :)

    ReplyDelete
  3. HARASHO HARASHO...:) :)
    Spasiba for visit and following me. I see your smily face...I know is wrong the way I spelled in russian but I know few words and I try to use them...:)
    YA LIUBLIU TI BIA ...HAHAHA :):)

    ReplyDelete
  4. ovo je skroz naskroz prelepo :)

    ReplyDelete