tag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post2353024813080510258..comments2024-03-27T05:33:51.931-05:00Comments on Chocolate dust: Kuvarijacije-MedovikLjiljanahttp://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-74120680634238023582014-01-28T19:24:13.106-06:002014-01-28T19:24:13.106-06:00Pa, ako nisi ranije radila korice, bolje je da ih ...Pa, ako nisi ranije radila korice, bolje je da ih spremas neki drugi put, a da za slavu spremis nesto isprobano. U svakom slucaju, srecno sa koricama :)Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-29177150643556625112014-01-28T15:16:19.482-06:002014-01-28T15:16:19.482-06:00Jeste i hvala vam - no, zaključila sam da je isuvi...Jeste i hvala vam - no, zaključila sam da je isuviše komplikovano za slavu, bar za sad, tako da ću isprobati kad prođu svi praznici, natenane. :)Ivahttp://blog.iva-is.menoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-26393869515788844222014-01-28T10:04:06.965-06:002014-01-28T10:04:06.965-06:00Iva, ispadne od ovog jedna poveca torta. Testo ti ...Iva, ispadne od ovog jedna poveca torta. Testo ti je jos i najlakse da rastanjih ovako http://www.coolinarika.com/slika/1035941/. <br />Ide lakse i brze nego na plehu. Ne mogu da se setim tacnih velicina pleha, odavno nisam pravila, ali mislim da je bio 18x30 cm. Korice mozes da prepolovis, i slazes jedne na druge. <br />Nadam se da sam ti pomogla :)<br />Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-71779747874343474372014-01-28T08:19:01.964-06:002014-01-28T08:19:01.964-06:00Mom (ne)iskustvu više odgovara vaš recept nego Mar...Mom (ne)iskustvu više odgovara vaš recept nego Marijin (zeznula bih se s brašnom); no...samo jedno pitanje: za koliko je ovo ljudi, koliko ispada, koliki je vaš pleh i da li posle prepolovite te kore? Zahvaljujem.Ivahttp://blog.iva-is.menoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-18894591922087453202010-08-20T13:00:10.489-05:002010-08-20T13:00:10.489-05:00Ja ovaj recept imam od moje prabake, pravila sam g...Ja ovaj recept imam od moje prabake, pravila sam ga cesto kad sam bila mlada. prestala sam da ga pravim jer nikad nije doziveo jutro uvek je sve (pa cak i duple mere) bilo pojedeno. Ispocetka je to bio kompliment. U mom receptu je 100gr secera i 7 kasika meda a u filu je pola klasicni prirodni puding sa vanilom i kad se ohladi tu dodjete puter i secer dobar apetit ruzicaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-14906532687632959842010-08-20T08:45:17.816-05:002010-08-20T08:45:17.816-05:00znaci fil je samo kisela pavlaka i secer???znaci fil je samo kisela pavlaka i secer???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-60087387029170155292010-03-31T08:48:13.514-05:002010-03-31T08:48:13.514-05:00zdravo draga ....Bikit sa coolinarike ovde ...
cit...zdravo draga ....Bikit sa coolinarike ovde ...<br />citam ovoj recept za medovik i ja sam ga pravila sa kiselom pavlakom i vanil secerom i moji su bili odusevljeni ..samo sam napravila 6 korica...bikitnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-80944648243777447592010-02-03T10:07:03.395-06:002010-02-03T10:07:03.395-06:00Ljilja, thanks a lot!! I will make your medovik th...Ljilja, thanks a lot!! I will make your medovik this weekend.Agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/00847283567075857006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-81036452998920565212010-02-03T06:38:23.789-06:002010-02-03T06:38:23.789-06:00Izgleda predobro, meni se baš dopada ovako visok s...Izgleda predobro, meni se baš dopada ovako visok s puno koraNinahttps://www.blogger.com/profile/16822526379479286434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-85338976669058997262010-02-02T18:16:13.558-06:002010-02-02T18:16:13.558-06:00Hvala Branka :))))
Agnieszka, I will post it for y...Hvala Branka :))))<br />Agnieszka, I will post it for you. I saw your recipe, it is very similar to this one :))))Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-82188850906870993252010-02-02T13:52:22.339-06:002010-02-02T13:52:22.339-06:00Ljilja, please, please, give us an English version...Ljilja, please, please, give us an English version of a recipe for this beautiful cake. I know a similar Polish cake called "miodownik", but I used to make only 2 cake layers with 1 cream layer and honey-walnut topping. It looks like this: <br />http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2008/12/bn-mj-witeczny-miodownik.html<br />Your medovik is so lovely I can not wait to try it out.Agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/00847283567075857006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-41080614620772297122010-02-02T03:09:14.502-06:002010-02-02T03:09:14.502-06:00Ovo izgleda predobro ! I baš mi je super to što ko...Ovo izgleda predobro ! I baš mi je super to što korice nisu ravnomjerno pečene pa si dobila ovo prelijevanje više boja , kolač izgleda prekrasno !!Brankahttp://www.homemadebyb.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-52792209649935689932010-02-01T09:13:14.528-06:002010-02-01T09:13:14.528-06:00Zlato, bas mi je drago sto si se javila, jer si ti...Zlato, bas mi je drago sto si se javila, jer si ti medovik pravila medju prvima i bio ti je predivan. Ovo je dobar savet za razvijanje korica na pek papiru, probacu jednom. <br />Meni je krema bila ok, doduse, koristila sam smetanu koja ima veci procenat masnoce u odnosu na kiselu pavlaku. Mozda zavisi i od proizvodjaca, pa su zato svi imali razlicita iskustva sa njom. <br />Hvala ti puno sto si se javila :))))<br />Saljem ti veliki pozdrav :)))))Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-58625438998715766662010-02-01T01:10:59.125-06:002010-02-01T01:10:59.125-06:00Prekrasan ti je medovnik, mada mi se dopada i kako...Prekrasan ti je medovnik, mada mi se dopada i kako ga je Mamajac napravila. Mislim da ću pokušati da ga napravim sa malo debljim koricama. Pravila sam ga nekoliko puta (bar jedno 6-7 puta) što nama što za prijatelje i zaista nikog nije ostavio ravnodušnim. Mogu vam samo preneti moje iskustvo kako kore razvlačim bez problema. Na sto stavim stoljnjak pa preko njega peki papir (da ne beži) a preko testa najlon foliju i tako razvučem kore bez po muke. Testo čim izmešam sa brašnom podelim na pet delova (imam velike plehove pa presecam kore) i dok to radim ono se već prohladilo taman da ga mogu razvaljati. Sa filom nikad nisam imala problema.<br />Pozdrav svima koje su ga pravile. <br />Zlata (Micka47)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-27420071630683411912010-01-31T16:12:15.654-06:002010-01-31T16:12:15.654-06:00Hvala na objanjenju. I meni nije bas bilo najlogic...Hvala na objanjenju. I meni nije bas bilo najlogicnije da kuvam na pari nesto sto ce zavrsiti kao testo, ali htela sam da ispratim recept. Maja (Podgorica) nije kuvala zumanca, samo dobro umutila mikserom i drugo sve isto.<br /><br />Ne sumnjam da ces jos profiniti ovam Medovik, tvojim culima bezrezervno verujem!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-76119049083093608992010-01-31T13:26:44.242-06:002010-01-31T13:26:44.242-06:00vau, predobro izgleda ovako visok i te nijanse boj...vau, predobro izgleda ovako visok i te nijanse boja samo doprinose ljepoti :) prekrasno!Josipahttps://www.blogger.com/profile/14328895733945539422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-50823743373261433022010-01-31T12:30:00.129-06:002010-01-31T12:30:00.129-06:00Majo, meni je valjanje po pek papiru bila nemoguca...Majo, meni je valjanje po pek papiru bila nemoguca misija jer je papir bezao na sve strane. Setila sam se da za medenu pitu korice tanjim na poledjini pleha. Tako sam i sad radila. Podmazala sam malo puterom tepsiju i razvaljala. Kada pecenu koricu skinem, samo pleh dobro ostruzem nozem, premazem opet malo i valjam drugu, uopste ih nisam ni prala izmedju. Jedino malo prohladim pleh u zamrzivacu, jer po vrelom ne mogu da tanjim. <br />Naredni put cu korici praviti ovako:<br />http://finebaking.blogspot.com/2009/01/blog-post_31.html<br />Ukus korica je potpuno isti a mnogo mi je laske bez kuvanja na pari. U sustini ni ne znam zasto bi trebalo da se kuva, to ipak nije fil, ali sad sam htela da koliko toliko pratim recept pa sam radila onako kako pise. Ide i malo manje sode bikarbone u onom mom receptu sto mi se vise svidja. Napravicu uskoro tako pa cu da javim rezultate.<br />Kolac je lep, ali mislim da ga treba malo preraditi.Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-87063386887598211652010-01-31T12:16:14.596-06:002010-01-31T12:16:14.596-06:00Cekaj, nisu ti se korice zalepile za pleh? Kad jed...Cekaj, nisu ti se korice zalepile za pleh? Kad jednu skines sa pleha (kako god) odmah mozes tu da tanjis drugu ili moras da operes tu povrsinu? Meni se cini da bi mi se bez papira sve zalepilo, a i videla sam kako mi se ponasaju delovi koji su malo spali sa papira na pleh. Ajd' pojasni mi taj deo, pliz, jer istina je da je valjanje korica na papiru malo "bezeci" posao :) Hvala!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-57188645381979552422010-01-30T10:05:23.687-06:002010-01-30T10:05:23.687-06:00Hvala S.L.F. :)))
Monika, hvala :)))Hvala S.L.F. :)))<br />Monika, hvala :)))Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-52429101974769452922010-01-30T09:17:48.439-06:002010-01-30T09:17:48.439-06:00sjajno izgleda! svaka čast :)sjajno izgleda! svaka čast :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-52375869884991203902010-01-30T08:53:15.598-06:002010-01-30T08:53:15.598-06:00meni baš super izgleda ovako visok sa 12 korica. s...meni baš super izgleda ovako visok sa 12 korica. sjajno :)Shangri La Foodhttps://www.blogger.com/profile/16070918094014900267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-29925760498847863532010-01-30T08:46:22.596-06:002010-01-30T08:46:22.596-06:00Hvala cure :)))
Masatera, brzo to ide, ni ne prime...Hvala cure :)))<br />Masatera, brzo to ide, ni ne primetis :)))<br />Andrea, mislim da je taj recept mogao biti napisan krace i sa mnogo vise korisnih informacija. Tamo ima previse slika i suvisnih upozorenja, koje samo odmazu a ne pomazu. Ja sam vise za to da recept bude kratak, jasan, precizan i konkretan, bez da potpuno sludim nekog. <br />Sa kremom verujem da je najvici problem secer, ima ga previse i razvodni pavlaku, a sa koricama brasno, za koje nije navedena gramaza, a nista lakse nego izmeriti ga, pogotovo kada desetina zena za to pita i vapi za tim.Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-63309127142865055802010-01-30T04:36:22.684-06:002010-01-30T04:36:22.684-06:00Jaoooo koliko kora si pekla, ja bi odustala na pet...Jaoooo koliko kora si pekla, ja bi odustala na petoj sigurno !! Prekrasno izgleda, svaka ti čast!Snježana Cetinahttps://www.blogger.com/profile/09666641524880174025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-53132332015686720602010-01-30T04:09:04.951-06:002010-01-30T04:09:04.951-06:00Slažem se s tobom po pitanju originalnog recepta, ...Slažem se s tobom po pitanju originalnog recepta, a manjkavost je vrlo očita kad vidim koliko različite rezultate ste svi dobili. Dakle stvar je interpretacije tih "čaša" i "žlica".<br />Tvoj jako lijepo izgleda, a potpuno sam fascinirana brojem kora. Ako ga odlučim raditi definitvno ću se držati tvog i Majinog recepta. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7680792141073696305.post-9913220157566995182010-01-30T02:25:40.521-06:002010-01-30T02:25:40.521-06:00WOW stvarno!WOW stvarno!Marijahttps://www.blogger.com/profile/12417934270510794219noreply@blogger.com